Rémvadászat

Szerző: Gréger Csaba 2022

Sakálfejűek

Szerző: Györfi Ádám 2022

A művészgyilkos

Szerző: Molnár Eszter és Gajdács Attila 2022

Eiusmod tempor

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

A Darelon Hercegség a kontinens déli részének meghatározó hatalma, mely a számos kisebb hercegség és birodalom egyesüléséből jött létre évszázadokkal ezelőtt. Az ország élén a Főherceg áll. Az uralkodó dinasztia már évszázadok óta változatlan, emiatt az ország belső hatalmi stabilitása meglehetősen jónak mondható.
A dareloniak forrófejű és forróvérű nép, szenvedélyesek a harcban és az élet minden területén. Harcias társadalom, ezáltal gyakran vettek részt különböző háborúkban történelmük során. Erősen patrióta szemléletűek, a haza és a család tisztelete határozza meg a mindennapjaikat. Mivel a családi és rokoni kapcsolatok fontossága ennyire fontos számukra, érthető módon erős a nemesség hatalma is az országban.
A tartományokat grófságokba tömörítik, ezek élén a mindenkori gróf, az egyes tartományokéban pedig a kinevezett grófi helytartók állnak. A grófok közül kerülnek ki a híres Dareloni Tanács tagjai, ami az uralkodó Főherceg mellett a legfőbb hatalmi erő az országban.
A dareloniak erős akaratú emberek, a nagy tettek mítoszaiban hisznek, az emberi büszkeség kiemelten fontos szerepet tölt be a társadalmuk életében. A szervezett vallások korábban sem játszottak erős szerepet az ország életében, és a halhatatlanok érkezésével még inkább az előző korok hőstetteit hirdették az elöljáróik, ugyanis az itt élő emberek a vailaniakhoz hasonlóan kifejezetten csalódtak egykori isteneikben. Ennek köszönhetően a halhatatlanok itt inkább megtűrt lakók csupán, és a mai napig egyfajta bizalmatlanságra és hűvös fogadtatásra számíthatnak a büszke embernép fiaitól és leányaitól.
Darelont gyakran emlegetik a kifinomult művészetek hazájaként, számos kiváló festőt, szobrászt és költőt köszönhet a világ a déli államnak, karneváljai messze földön híresek. Harcászatban sem utolsók, a kardművészet mesterei, számos kisebb-nagyobb rend és iskola tanítja egyedülálló harci irányzatuknak a mesterfogásait.
A dareloni bajvívók híresek és hírhedtek, és mivel az itt élő népek büszkék, és hirtelen haragra gerjednek, az erre járó utazónak különösen figyelnie kell arra, nehogy megsértse egy dareloni bajvívó – vagy valamelyik családtagja – büszkeségét, mert hamar párbajtőrrel a kezében találhatja magát. Az összecsapásokat jellemzően a környező emberek tömege figyeli, sokszor fogadásokat is kötve a győztes személyére.
Az ország messze földről híres ínycsiklandozó ételeiről, különleges gyümölcseiről és kitűnő borairól is, az étel- és italfogyasztás itt maga is egyfajta művészet, amit igyekeznek a külhoniakkal megértetni és megtanítani számukra is. Nehezen barátkoznak idegenekkel, de ha a bizalmukba fogadnak valakit, rendkívül nagy becsben tartják az illetőt.

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ