A Hamuföldektől délre terül el a délvidék ékköve, a Vailan Köztársaság. A Legendák Korában még a többi nagy enerithi birodalomhoz hasonlóan a feudális és szakrális rend határozta meg az ország működését, de a halhatatlanok megjelenése megváltoztatta az itt élők viszonyulását az istenekhez és az addig ismert világhoz. Mikor az emberek látták, hogy mindenható isteneik helyett a háború által megtépázott, hatalmukban meggyengült halhatatlanok jelentek meg közöttük, csalódottságukban lassan elfordultak korábbi Őrzőiktől, és inkább belevetették magukat a tudományok világába.
Eközben valós hatalmi erővé emelkedtek az egyes mesterségeket tömörítő céhek, és Vailan hamarosan a keleti kontinens kulturális, társadalmi és tudományos központjává vált. A századokig királyságként létező ország a megerősődő polgári lakosság évtizedeken keresztül tartó lázongásai után végül elfordult a korábbi hatalmi rendtől, és alig egy évszázaddal a síkok háborúja után kikiáltották a köztársaságot. Ma Vailan áll a legközelebb ahhoz, hogy demokratikus társadalomként tekintsünk rá, a birodalmat a céhek képviselőit, és a legfőbb tudományágak nagymestereit magában foglaló Országtanács irányítja.
Nem csoda, hogy az ország a nagyvilági népek fellegvárává vált, ezrével vándorolnak ide a jobb élet és a boldogulás reményében a kontinens egyéb birodalmaiból az emberek. Ennek köszönhető, hogy a népek és a kultúrák legnagyobb olvasztótégelyeként szokták emlegetni ezt országot, itt valóban mindenféle ember és mindenféle ember alkotta csoda megtalálható.
Erős kereskedelmi és művészeti központ, innen indulnak a fejlett világ legújabb ruházati divatirányzatai csakúgy, mint a legkorszerűbb technikai vívmányok.
Vailan ugyanis a modernizáció útjára lépett, és a zhilari tudósok terveinek nyomán – mit vagyonokért vásároltak a Kalmárhadurak Ligájától – szerkezeteket és gépeket kezdtek építeni, és a mágusok új techno-magikus irányzatának elterjedésének köszönhetően, ha elérni nem is, de legalább meg tudták közelíteni a Zhilar Birodalom magtek vívmányainak összetettségét. Ezek az eszközök bonyolult előállításuk miatt a mai napig rendkívül ritkák, és ezáltal borsos áron cserélnek gazdák, általában a leggazdagabbak kiváltsága, hogy gyűjteményükben tudhassanak egy-egy vailani csodaszerkezetet.
Az ország fővárosa Narsberg, melynek folyton nyüzsgő, zsibongó utcáin minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere. Itt működnek a leghatalmasabb akadémiák, valamint itt található a kontinens talán leggazdagabb könyvtára, a Tudás Háza, mellyel talán csak az yrannoni Kékköpenyes Rend nagykönyvtára vetekedhet.

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ