Késszúrás

Szerző: Solt Charles

Halhatatlanok pályázat 2022

Boissor átka

Szerző: Solt Charles

Halhatatlanok pályázat 2022A kontinens középső részén hatalmas területen húzódó vidéket nevezik ma Hamuföldeknek. Bár eredetileg több kisebb hercegség terült el itt, igazi nevüket ma már senki nem használja, ugyanis az egykori urak a gazdagság reményében lepaktáltak a Zhilar Birodalommal, és hatalomvágyuknak köszönhetően a Világok Háborúja soha be nem gyógyuló, mély sebeket ejtett ezeken a földeken.
Mikor ugyanis a Felső Sík a zhilar mágusok által életre hívott, kontrollálhatatlan manavihar hatására darabokra szakadt, a bolygó magja felől eleven energiaoszlop tört föl az ég felé, és az itt telepített manakutak sorban összeomlottak, hogy aztán a nyomukban járó mágikus kisülések több száz mérföld hosszan pusztítsanak a kitörés körül, felszámolva mindent, ami élő.
A túlélők maradéka elhagyta a kopár síksággá váló vidéket, és a Hamuföldek hosszú időre a senki földjévé vált. Az a néhány botor kalandor, aki bemerészkedett, és volt olyan szerencsés, hogy ki is jusson onnan, forgószélként tomboló manaförgetegekről és belélegezhetetlenül forró, izzó levegőről mesélt.
Csak jóval a háború lezárulta után csendesedett le annyira a természet, hogy az első telepesek újra meg tudták vetni a lábukat ezen a vidéken. Mivel a föld továbbra is szinte teljesen terméketlen maradt, így csak azok jöttek ide, kiknek nem volt más választásuk, vagy nem volt már veszíteni valójuk.
A Hamuföldek a nincstelenek és a társadalomból kirekesztettek földje lett. Kietlen tájain farkastörvények uralkodnak, az itt lakók a szemet-szemért elv alapján élik zaklatott életüket. A túlélés reményében az emberek bandákba és klánokba szerveződtek, mindennaposak az ezek közötti összecsapások, csak a legerősebb, és legkegyetlenebb maradhat életben. Rajtuk kívül egyedül olyan szerencsevadászok járják még a vidéket, akik a manavihar kisülései nyomán szétszóródó apró kövek után kutatnak. A szóbeszéd szerint ezek a tejfehér kristályok a Felső Síkról aláhullott töredékek, melyek meghosszabbítják a halandók életét, azonban ezt az elméletet még nem sikerült hitet érdemlően bizonyítania senkinek.

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ